Hem

 

cropped-cropped-Skylt-med-hus1.jpg

Lite om oss

Vi finns på Polstjärnegatan i västra delen av Västerås, en Mälarstad med drygt 150 000 invånare. Föreningen bildades 1964 och äger ett trevåningshus med elva uppgångar. Husets ena sida vetter mot parkeringar och uppfartsväg, medan den andra sidan vetter mot ett lugnt skogsparti. Vi som bor här hämtar avkoppling och rekreation på den sidan, och alla lägenheter har rymliga balkonger ut mot skogen och en mellanliggande trädgård. Tomten ägs av föreningen.

Fastighetens 66 lägenheter är fördelade på 11 tvåor, 52 treor och tre femrummare, alla försedda med treglasfönster runt om.

Mälardalens Bostadsrättsförvaltning (MBF) sköter vår ekonomiska och administrativa förvaltning tillsammans med styrelsen. Personstöd Mälardalen har hand om den yttre fastighetsskötseln och städningen av trapphus sköts av Bestell.

Styrelsen förmedlar aktuell information och gårdsnära nyheter i Gårdsbladet, som kommer en gång i kvartalet och med “extranummer” vid behov. 

Lite om vår omgivning

Västra Västerås har gott om grönområden för promenader och annan rekreation. Råbyspåret (2,5 km) finns inom gångavstånd. Himlahöjden ligger inom räckhåll för de minsta och erbjuder en häftig pulkabacke. Vidare är Himlahöjdens lekplats, som invigdes år 2014, en av stadens mest uppskattade. För hund och matte/husse finns en större rastgård i grannskapet.

Med cykel når man sjöbadet Lögastrand samt Lögarängsbadets simhall och gym på några minuter.

Förskolor och skolor, kyrka

På Vetterstorp finns tre förskolor, varav två ligger i nära anslutning till vårt hus. Flera grundskolor finns inom ett par kilometers radie.

Svenska kyrkans Mikaelikyrkan ligger vid en granngata och klockornas klang är ett fint inslag i vår ljudmiljö.

Butiker

En X:-tra-butik för inköp av dagligvaror finns i grannskapet. Inom en kilometer återfinns ytterligare två butiker: en ICA och en Coop, den senare i Oxbackens centrum där man också hittar vårdcentral och apotek.

Med buss eller bil tar man sig snabbt till Erikslund, som är ett kommersiellt område med stort utbud av konsumtionsvaror. I Erikslunds köpcentrum finns bland annat Ikea.

Kommunikationer

Man behöver inte ha bil för att bo på Vetterstorp. Bussar avgår sex gånger i timmen från en närbelägen hållplats. Det finns också gott om välplanerade cykelvägar. Avståndet till centrum är cirka två kilometer.

Mer om Västerås

Besök gärna Västerås stads hemsida: http://www.vasteras.se